LESSTIJLEN

Hieronder vind je welke lesstijlen worden aangeboden. 

Benieuwd wanneer welke lessen plaatsvinden?  Ontdek het uurrooster van de groepslessen.

Bij een privéles kan je je lesstijl kiezen. 

Op regelmatige basis worden ook workshops aangeboden rond een bepaald thema.

RESTORE & RELAX

Restore & relax is een zeer zachte vorm van yoga die volledig gericht is op ontspanning en door iedereen kan beoefend worden. 

Om zo weinig mogelijk spierspanning te gebruiken, ondersteunen we het lichaam bij de poses aan de hand van kussens, dekens, blokjes of riemen. Hierdoor zullen je spieren sneller kunnen loslaten waardoor je lichaam dieper ontspant.
In die zin kan Restorative yoga je helpen je lichaam te helen en de balans te herstellen tussen lichaam en geest.  Zeker wie kampt met vermoeidheid of burn-out, zal in deze sessies kunnen herbronnen, al is de stijl uiteraard weldadig voor iedereen.
Draag best comfortabele kleding die je warm houdt want we nemen ruim de tijd in elke houding.

 

Shavasana

YOGALATES

In deze les brengen we 2 werelden samen: yoga en pilates.

Je doet zowel verstevigende oefeningen voor een gestroomlijnd lichaam als yogahoudingen om het lichaam soepel te houden en de spieren te stretchen.  De focus ligt veelal op de core: een sterke core beschermt je onderrug en verbetert je houding.

Deze lessen brengen kracht, energie en soepelheid.

YIN

Yin yoga is een rustige yogastijl die gericht is op het soepel maken of houden van het bindweefsel (fascia) en het stretchen van ligamenten.

Het bindweefsel is verspreid over heel het lichaam en kan verstarren door stress of langdurig in dezelfde houding te blijven, denk maar aan bureauwerk. We blijven voldoende lang in alle houdingen om het bindweefsel de tijd te geven om zacht te worden.
Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en, nog belangrijker, los te kunnen laten.

Stretch Yoga stelt

YIN/YANG

Yin/Yang yoga richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel geheel tot rust komt als fysiek uitgedaagd wordt. Tijdens het yin-gedeelte versoepelen we het lichaam in liggende of zittende houdingen (vrouwelijke zachte energie), terwijl bij het yang-gedeelte de spieren net actief worden aangespannen in staande houdingen (mannelijke sterkere energie).
Het is een uitgebalanceerde combinatie van rust en beweging.

yoga Stretch

HATHA

Hatha yoga kan je zowat als de basis van de yogastijlen omschrijven, het zijn poses in hun pure vorm waarbij de focus ligt op ademhaling en uitlijning.
De houdingen worden los van elkaar beoefend, aangehouden en volledig losgelaten voor er naar een volgende pose wordt toegewerkt.
In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ha (zon) en tha (maan) samen. De zon staat voor actie, de maan voor verinnerlijking. In Hatha yoga komen die tegengestelde energieën samen. Door je concentratie en adem naar punten in het lichaam te verplaatsen, breng je daar bewustzijn.

Hatha Yoga